Mango Sticky Rice ~. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.
You'd be surprised how easy it is to prepare this dessert. The main reason I order Thai food is for the mango sticky rice. Mango Sticky Rice is sweetened sticky rice with fresh mangoes.
Lagi mencari inspirasi resep mango sticky rice ~ yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal mango sticky rice ~ yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari mango sticky rice ~, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan mango sticky rice ~ yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah mango sticky rice ~ yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Mango Sticky Rice ~ menggunakan 14 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Mango Sticky Rice ~:
- Siapkan Bahan ketan.
- Sediakan 250 gram beras ketan.
- Sediakan 1 santan kara uk 65ml.
- Ambil Secukupnya garam.
- Ambil Daun pandan.
- Siapkan Secukupnya air.
- Gunakan Bahan vla.
- Gunakan 1 santan kara uk 65ml.
- Gunakan Secukupnya gula.
- Ambil Secukupnya garam.
- Gunakan Daun pandan.
- Siapkan 1 sdm tepung maizena.
- Siapkan Buah.
- Siapkan 1 buah mangga matang.
This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. It's so easy to make at home! Traditionally, mango sticky rice is topped with toasted or fried yellow mung beans (dry-toast them in a skillet for a few minutes until golden brown and crispy), but you can substitute toasted sesame seeds. Mango Sticky Rice is an addictive classic Thai dessert that is a unique way to enjoy fresh mangoes.
Cara menyiapkan Mango Sticky Rice ~:
- Pertama cuci bersih beras ketan, lalu rendam di air -+ 1jam..
- Masukkan santan kedalam panci, beri sedikit garam dan beri daun pandan, lalu masukkan beras ketan yang sudah direndam tadi, beri air sampai 1 ruas jari diatas ketan. Lalu masak smpe matang..
- Angkat dan kukus sebentar atau masukkan di rice cooker..
- Lalu buat vla, masukkan bahan vla, masak sampai mendidih dan mengental.
- Kupas mangga dan cuci bersih.. lalu potong potong. Hidangkan dengan ketan tadi..beri vla diatasnya.
You can indulge in this gluten-free, vegetarian, and vegan dessert on any occasion! Mango sticky rice is an amazing and authentic Thai dessert. It is typical street food in Thailand, especially during summer, when mango is in season. This dessert is also popular in other South East. Mango sticky rice is a sweet, creamy, and tangy dessert that's popular street fare in Thailand.
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat mango sticky rice ~ yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!