Mashed Potato. Mashed potato (British English) or mashed potatoes (American English and Canadian English), colloquially known as mash (British English), is a dish of mashing boiled potatoes. Today I'm sharing with you a recipe for how to make perfect mashed potatoes! Even if you already know how to make these, I've got a few tips and tricks.
What Are the Best Potatoes for Mashed Potatoes? For this basic recipe, we used a blend of red and russet potatoes. This combination creates a slight texture variation.
Lagi mencari inspirasi resep mashed potato yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal mashed potato yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Mashed potato (British English) or mashed potatoes (American English and Canadian English), colloquially known as mash (British English), is a dish of mashing boiled potatoes. Today I'm sharing with you a recipe for how to make perfect mashed potatoes! Even if you already know how to make these, I've got a few tips and tricks.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari mashed potato, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan mashed potato enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah mashed potato yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Mashed Potato memakai 7 jenis bahan dan 1 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Mashed Potato:
- Sediakan 1 kg Kentang matang (haluskan).
- Gunakan 200 ml Susu UHT (sesuaikan dgn texturenya).
- Sediakan 2 sdm Mentega.
- Siapkan 2 sdt garam.
- Ambil 1 sdt Kaldu jamur bubuk.
- Ambil 1/4 sdt Lada bubuk.
- Ambil Sedikit biji pala bubuk.
This is the only recipe you need for creamy, dreamy mashed spuds. Your mashed potatoes will come out fluffy and delicious every time. How to Make Really Good Mashed Potatoes. Light, Fluffy Mashed Potatoes Start With Dry Potatoes.
Cara membuat Mashed Potato:
- Gunakan Saringan dan tekan2 kentang dgn sendok untuk menghaluskan kentang. Masak dengan api kecil, kentang halus dalam panci dengan susu dan mentega sambil diaduk rata. Matikan api, tambahkan garam, biji pala bubuk dan lada bubuk, aduk rata. Sajikan.
The Best Mashed Potatoes Recipes on Yummly Easy Mashed Potatoes, Loaded Mashed Potatoes, Vegan Mashed Potatoes With Roasted Garlic. Let's talk about everything you need to make perfect homemade mashed potatoes! Mashed potatoes are supposed to be creamy and fluffy, not gummy and gluey. A few lumps can be overlooked (some even prefer it), but a bowl of paste-like potatoes just crosses the line.
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan mashed potato yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!