Chicken Katsu Fillet. Chicken Katsu (チキンカツ) is chicken fillet breaded with flour, egg, and Japanese panko breadcrumbs, then deep-fried until golden brown. It's the chicken counterpart of Tonkatsu, pork cutlet. The very best part of eating this chicken cutlet is that you made it yourself.
Salmon katsu: Fillet of skinless salmon, breaded in panko and fried katsu-style. Learn more about cooking salmon in our guide here. Ham katsu: A deep fried cutlet made with thin slices of ham coated in panko.
Anda sedang mencari ide resep chicken katsu fillet yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal chicken katsu fillet yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Chicken Katsu (チキンカツ) is chicken fillet breaded with flour, egg, and Japanese panko breadcrumbs, then deep-fried until golden brown. It's the chicken counterpart of Tonkatsu, pork cutlet. The very best part of eating this chicken cutlet is that you made it yourself.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari chicken katsu fillet, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan chicken katsu fillet yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah chicken katsu fillet yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Chicken Katsu Fillet memakai 7 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Chicken Katsu Fillet:
- Gunakan 1 fillet dada ayam.
- Gunakan 3 butir telur.
- Ambil Secukupnya garam & lada.
- Siapkan Secukupnya garlic powder (optional).
- Siapkan 4 sdm tepung terigu.
- Sediakan Secukupnya tepung roti (saya pakai merk Mama Suka).
- Ambil Minyak goreng secukupnya untuk merendam ayam.
Katsu sando: Chicken or pork katsu that is served as a sandwich in between two slices of white bread with the crusts removed. Chicken katsu is a chicken fillet, breaded with flour, egg and Japanese panko breadcrumbs, then deep-fried until golden brown. Chicken Katsu is a chicken fillet breaded with flour, egg, and Japanese panko breadcrumbs, then deep-fried until golden brown. It's the chicken counterpart of Tonkatsu, a pork cutlet.
Cara membuat Chicken Katsu Fillet:
- Jika fillet terlalu tebal, belah jadi 2 atau 3 bagian. Kemudian pukul-pukul hingga cukup pipih. Bumbui dengan garam, lada, garlic powder di setiap sisi, ratakan..
- Kocok telur, lalu tambahkan tepung terigu, aduk tidak perlu terlalu rata. Lalu celup ayam yang sudah dibumbui tadi ke dalam campuran telur+tepung. Kemudian balur dengan tepung roti.
- Pastikan minyak cukup panas. Goreng ayam, tidak perlu sering dibolak balik. Pastikan tiap sisi sudah coklat merata, angkat & sajikan..
To make tender Chicken Katsu, the meat should be pounded with a meat mallet or heavy rolling pin to thin it before cooking. What is Chicken Katsu A Japanese Chicken Katsu must include three main things in the dish: the tender inside and crispy outside baked or fried chicken fillet (katsu chicken), cooked rice, and the Japanese style curry gravy. It's served by placing Katsu Chicken on top of the rice and curry bed laid on each side on the plate. How to Make Chicken Cutlet (Japanese Chicken Schnitzel) I use chicken thigh fillet as it is juicier than breast fillet when cooked but you can use chicken breast if you like. The method of making Chicken Cutlet is almost the same as Tonkatsu, except for the preparation of the meat.
Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan chicken katsu fillet yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!