Resep Manggo Sticky Rice, Lezat

Diposting pada

Manggo Sticky Rice. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.

Resep Manggo Sticky Rice, Lezat This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. It's so easy to make at home! Sweetened coconut milk flavors sticky rice, which is then served with fresh mango in this deliciously refreshing take on the traditional Thai treat.

Lagi mencari ide resep manggo sticky rice yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal manggo sticky rice yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari manggo sticky rice, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan manggo sticky rice yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian spesial.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah manggo sticky rice yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Manggo Sticky Rice memakai 12 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Manggo Sticky Rice:

  1. Siapkan Bahan ketan :.
  2. Sediakan 250 gr beras ketan putih cuci rendam 1 jam.
  3. Ambil 150 ml santan (aku 1 santan 65 ml + air).
  4. Sediakan Sejumput garam.
  5. Gunakan 2 lembar daun pandan (aku skip).
  6. Siapkan Bahan saus :.
  7. Gunakan 2 santan 65 ml.
  8. Siapkan 250 ml air matang.
  9. Siapkan 2 sdm gula (kalo suka manis boleh ditambah).
  10. Ambil 1 sdt garam.
  11. Siapkan 1 sdm maizena larutkan dengan air.
  12. Sediakan 1 buah mangga potong sesuai selera.
BARU  Cara Gampang Menyiapkan Onde onde yang Menggugah Selera

Mango Sticky Rice is an addictive classic Thai dessert that is a unique way to enjoy fresh mangoes. You can indulge in this gluten-free, vegetarian, and vegan dessert on any occasion! Mango sticky rice a must-order whenever I visit a Thai restaurant, but when I can find ripe mangos I prefer to make this dish at home. You'd be surprised how easy it is to prepare this dessert.

Cara menyiapkan Manggo Sticky Rice:

  1. Siapkan bahan.
  2. Kukus beras 1/2 matang.
  3. Rebus santan, garam, daun pandan (aku skip) sampai mendidih.
  4. Campurkan santan yang mendidih ke wadah ketan aduk rata hingga meresap lalu kukus kembali sampai matang.
  5. Untuk sausnya masak santan, air, gula, garam hingga mendidih lalu masukkan larutan maizena masak hingga mengental saring.
  6. Siap disajikan dalam wadah atur ketan + mangga + disiram sausnya.

Traditionally, mango sticky rice is topped with toasted or fried yellow mung beans (dry-toast them in a skillet for a few minutes until golden brown and crispy), but you can substitute toasted sesame seeds. Mango sticky rice is a sweet, creamy, and tangy dessert that's popular street fare in Thailand. Luckily, you won't have to cross the Pacific to enjoy this Thai treat—we've devised an easy way to make. Mango on Sticky Rice is a traditional summer dessert because mangoes are in season during the summer months of April and May in Thailand. Coconut mango sticky rice is a popular dessert in the Indochina region of Southeast Asia, which includes Thailand, Cambodia, Laos and Vietnam.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Manggo Sticky Rice yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!