Bagaimana Menyiapkan Manggo sticky rice yang Lezat

Diposting pada
Bagaimana Menyiapkan Manggo sticky rice yang Lezat

Manggo sticky rice. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.

Bagaimana Menyiapkan Manggo sticky rice yang Lezat This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. It's so easy to make at home! Sweetened coconut milk flavors sticky rice, which is then served with fresh mango in this deliciously refreshing take on the traditional Thai treat.

Sedang mencari ide resep manggo sticky rice yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal manggo sticky rice yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari manggo sticky rice, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan manggo sticky rice enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat manggo sticky rice yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Manggo sticky rice menggunakan 12 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Manggo sticky rice:

  1. Gunakan Bahan beras:.
  2. Gunakan 250 gr beras ketan putih.
  3. Siapkan 300 ml air.
  4. Sediakan 1 sachet santan kara.
  5. Gunakan Sejumput garam.
  6. Siapkan Bahan vla:.
  7. Gunakan 2 sachet santan kara.
  8. Sediakan 300 ml air.
  9. Siapkan 4 sdm gula pasir.
  10. Siapkan Sejumput garam.
  11. Gunakan buah mangga.
  12. Sediakan secukupnya Wijen.
BARU  Langkah Mudah untuk Menyiapkan Nuget ayam wortel Anti Gagal

Mango Sticky Rice is an addictive classic Thai dessert that is a unique way to enjoy fresh mangoes. You can indulge in this gluten-free, vegetarian, and vegan dessert on any occasion! Mango sticky rice a must-order whenever I visit a Thai restaurant, but when I can find ripe mangos I prefer to make this dish at home. You'd be surprised how easy it is to prepare this dessert.

Langkah-langkah membuat Manggo sticky rice:

  1. Cuci beras lalu rendam selama 1 jam.
  2. Setelah di rendam lalu buang airnya kemudian tambahkan 300ml air dan santan kara 1 sachet 65ml berikan garam juga sedikit saja lalu masak di magicom sampai matang.
  3. Membuat vla: masukan air, santan, gula, maizena dan garam lalu rebus sampai mendidih.
  4. Tata nasi di mangkok lalu berikan potongan mangga lalu siram dengan vla santan kemudian berikan taburan wijen diatasnya.
  5. Manggo sticky rice siap dihidangkan.
  6. Selamat mencoba.

Traditionally, mango sticky rice is topped with toasted or fried yellow mung beans (dry-toast them in a skillet for a few minutes until golden brown and crispy), but you can substitute toasted sesame seeds. Mango sticky rice is a sweet, creamy, and tangy dessert that's popular street fare in Thailand. Luckily, you won't have to cross the Pacific to enjoy this Thai treat—we've devised an easy way to make. Mango on Sticky Rice is a traditional summer dessert because mangoes are in season during the summer months of April and May in Thailand. Coconut mango sticky rice is a popular dessert in the Indochina region of Southeast Asia, which includes Thailand, Cambodia, Laos and Vietnam.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan manggo sticky rice yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!