Resep Manggo Sticky Rice, Enak

Diposting pada

Manggo Sticky Rice. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.

Resep Manggo Sticky Rice, Enak This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. It's so easy to make at home! Sweetened coconut milk flavors sticky rice, which is then served with fresh mango in this deliciously refreshing take on the traditional Thai treat.

Anda sedang mencari ide resep manggo sticky rice yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal manggo sticky rice yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari manggo sticky rice, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan manggo sticky rice enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial.

Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai sweet rice.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan manggo sticky rice sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Manggo Sticky Rice menggunakan 14 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Manggo Sticky Rice:

  1. Sediakan Bahan.
  2. Gunakan 1 cup kecil beras ketan.
  3. Ambil 150 ml air.
  4. Gunakan 65 ml santan.
  5. Sediakan 1 bh mangga.
  6. Siapkan 1/2 sdt garam.
  7. Siapkan Bahan kuah.
  8. Siapkan 65 ml santan.
  9. Siapkan 85 ml air.
  10. Sediakan 1 sdm gula pasir.
  11. Ambil 1/4 sdt garam.
  12. Siapkan Bahan tambahan.
  13. Sediakan 5 lbr daun pandan.
  14. Siapkan Sedikit Wijen sangrai.
BARU  Resep Soto Ayam yang Sempurna

Mango Sticky Rice is an addictive classic Thai dessert that is a unique way to enjoy fresh mangoes. You can indulge in this gluten-free, vegetarian, and vegan dessert on any occasion! Mango sticky rice a must-order whenever I visit a Thai restaurant, but when I can find ripe mangos I prefer to make this dish at home. You'd be surprised how easy it is to prepare this dessert.

Cara membuat Manggo Sticky Rice:

  1. Rendam beras ketan minimal 3 jam. Masak beras di panci bersama santan, air garam dan 1 lbr daun pandan. Aron hingga air hampir habis. Kemudian kukus beras +/- 30 menit..
  2. Sambil menunggu ketan kita buat bahan kuah. Masak semua bahan kuah dalam 1 panci hingga mendidih. Aduk2, sisihkan..
  3. Kupas mangga bentuk persegi panjang. Kepal2 ketan bentuk kotak menyesuaikan bentuk mangga.
  4. Tempelkan mangga diatas ketan, beri wijen dan daun pandan seperti gambar.
  5. Manggo Sticky Rice siap dinikmati bersama kuah dan Fla mangga.

Traditionally, mango sticky rice is topped with toasted or fried yellow mung beans (dry-toast them in a skillet for a few minutes until golden brown and crispy), but you can substitute toasted sesame seeds. Mango sticky rice is a sweet, creamy, and tangy dessert that's popular street fare in Thailand. Luckily, you won't have to cross the Pacific to enjoy this Thai treat—we've devised an easy way to make. Mango on Sticky Rice is a traditional summer dessert because mangoes are in season during the summer months of April and May in Thailand. Coconut mango sticky rice is a popular dessert in the Indochina region of Southeast Asia, which includes Thailand, Cambodia, Laos and Vietnam.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan manggo sticky rice yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!