Oregano Chicken Katsu. This is my family recipe for Chicken Katsu – Japanese style fried chicken. Can also be used to make Tonkatsu, just use pork cutlets instead of chicken. Serve with white rice and tonkatsu sauce.
Chicken Katsu (チキンカツ) is a variation on Tonkatsu, which uses chicken instead of pork. The name "Katsu" comes from the English word "cutlet," which becomes "katsuretsu" when transliterated into. Chicken katsu is a twist on the classic Japanese dish, which is traditionally made with pork.
Anda sedang mencari ide resep oregano chicken katsu yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal oregano chicken katsu yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
This is my family recipe for Chicken Katsu – Japanese style fried chicken. Can also be used to make Tonkatsu, just use pork cutlets instead of chicken. Serve with white rice and tonkatsu sauce.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari oregano chicken katsu, pertama dari jenis bahan, kedua pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan oregano chicken katsu yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial.
Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan oregano chicken katsu sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Oregano Chicken Katsu menggunakan 4 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Oregano Chicken Katsu:
- Sediakan 500 gr filet dada ayam.
- Gunakan Seperlunya garam, merica, baput bubuk, oregano, breadcrumbs,.
- Sediakan 1 telur kocok.
- Siapkan Secukupnya terigu.
These crispy, crunchy chicken cutlets are topped with a sweet-salty tonkatsu sauce that's simply irresistible. Top tip for making Wagamama chicken katsu curry. You can swap most vegetables out for the greens or use salad leave instead. Chicken Katsu (チキンカツ) is chicken fillet breaded with flour, egg, and Japanese panko breadcrumbs, then deep-fried until golden brown.
Cara membuat Oregano Chicken Katsu:
- Cuci ayam dan iris tipis melebar..
- Taburkan garam, merica, bawang putih bubuk, oregano secara merata. Diamkan 10 menit..
- Taburi filet ayam berbumbu tadi dengan terigu, agar bumbu tidak lepas saat di goreng..
- Lapisi ayam ke telur, lalu tepung roti. Cukup 1x tahap ini.
- Goreng dalam minyak banyak dan panas. Sajikan dengan mayones atau saos botolan..
It's the chicken counterpart of Tonkatsu, pork cutlet. • Chicken Katsu is chicken fillet breaded with flour, egg, and Panko (bread crumbs) , then deep To make tender Chicken Katsu, the meat should be pounded with a meat mallet to thin it before cooking. Katsu curry is a variation of Japanese curry with a chicken cutlet on top. Adding chicken cutlet brings the Japanese curry up to the next level. I recommend making the Katsu after the sauce and rice are done. Japanese-style curry sauce: This is my own customized version, making it from scratch, all in one pan.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Oregano Chicken Katsu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!