Cap cay. Accommodation in Seminyak – Find Yours with trivago™ and Save! And Cap Cay which literally means "mixed vegetables" is from Hokkien province in China – derived term for a popular Chinese Indonesian stir fried vegetable dish that originates from Fujian cuisine. This dish is very simple yet fast to make.
To make it vegetarian, use vegetable stock and vegetarian oyster sauce which is made of mushrooms, instead of oyster. In Indonesia, Cap Cay is served over warm rice. It was said, Cap Cay was created by ethnic Chinese descent who migrated to Indonesia hundred of years back.
Anda sedang mencari inspirasi resep cap cay yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal cap cay yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Accommodation in Seminyak – Find Yours with trivago™ and Save! And Cap Cay which literally means "mixed vegetables" is from Hokkien province in China – derived term for a popular Chinese Indonesian stir fried vegetable dish that originates from Fujian cuisine. This dish is very simple yet fast to make.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari cap cay, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan cap cay enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat cap cay yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Cap cay menggunakan 13 jenis bahan dan 12 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Cap cay:
- Gunakan 2 buah wortel ukuran sedang.
- Gunakan 4 buah baby corn.
- Sediakan 1/2 bonggol sawi putih.
- Siapkan 15 buah bakso sapi.
- Siapkan 7 buah buncis.
- Gunakan 2 siung bawang putih.
- Gunakan 1/2 buah bawang bombay iris.
- Ambil 1/2 sdt merica bubuk.
- Ambil 2 sdm saos sambal.
- Sediakan 1/2 sachet saos tiram (1-2 sdm).
- Siapkan Secukupnya gula dan garam.
- Siapkan Sedikit kaldu bubuk.
- Siapkan 1 sdm maizena.
When and who has created this recipe nobody knows, but one thing I know for sure: This a simple but perfect recipe to warm up your cold winter days ?. Sautee the chooped ginger and garlics over medium heat until fragrant. Cap cai, sometimes spelled cap cay, (Chinese: 雜菜; pinyin: zácài; Pe̍h-ōe-jī: cha̍p-chhài; lit. 'mixed vegetables') is the Hokkien-derived term for a popular Chinese Indonesian and Peranakan stir-fried vegetable dish that originates from Fujian cuisine. Various vegetables such as cauliflower, cabbage, Chinese cabbage, Napa cabbage, carrot, baby corn, mushrooms, and leeks are chopped.
Cara membuat Cap cay:
- Bersihkan dan potong2 sayur dan bakso, sisihkan.
- Haluskan bawang putih.
- Yumid bawang putih yg sudah dihaluskan dg sedikit minusk kurleb 2 sdm.
- Tsmbahkan irisan bawang bombay dan merica, tumis hingga harum.
- Tambahkan kurlrb 400 ml air.
- Madukan wortel, buncis dan baby corn.
- Masak hingga sedikit empuk.
- Tambahkan gula, garam, saos sambal, saos tiram dan kaldu bubuk.
- Tambahkan sawi putih dan bakso koreksi rasa.
- Masukan tepyng maizena yg sudah dilarutkan dg sedikit air.
- Masak hingga kuah sedikit menyusut dan mengental.
- Cap cay siap disajikan.
Introducing the Corporate Administration Platform (cap) -Transforming the way Agents connect with General Registry to serve their clients. Empowering CSPs in the Digital Age. The Cayman Islands has a solid reputation as a top jurisdiction for setting up business. We want to continue to develop that reputation and differentiate Cayman even more. Cap Cay Udang – Stir Fry Vegetables with Prawn.
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat cap cay yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!