Mashed Potato. Mashed potato (British English) or mashed potatoes (American English and Canadian English), colloquially known as mash (British English), is a dish of mashing boiled potatoes. Today I'm sharing with you a recipe for how to make perfect mashed potatoes! Even if you already know how to make these, I've got a few tips and tricks.
What Are the Best Potatoes for Mashed Potatoes? For this basic recipe, we used a blend of red and russet potatoes. This combination creates a slight texture variation.
Sedang mencari ide resep mashed potato yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal mashed potato yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Mashed potato (British English) or mashed potatoes (American English and Canadian English), colloquially known as mash (British English), is a dish of mashing boiled potatoes. Today I'm sharing with you a recipe for how to make perfect mashed potatoes! Even if you already know how to make these, I've got a few tips and tricks.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari mashed potato, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan mashed potato yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah mashed potato yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Mashed Potato memakai 5 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Mashed Potato:
- Gunakan 500 gram kentang.
- Ambil 75 cc Susu cair.
- Ambil 1/4 sdt garam (sesuai selera).
- Siapkan 1/4 sdt lada halus (sesuai selera).
- Sediakan 1 sdt mentega.
This is the only recipe you need for creamy, dreamy mashed spuds. Your mashed potatoes will come out fluffy and delicious every time. How to Make Really Good Mashed Potatoes. Light, Fluffy Mashed Potatoes Start With Dry Potatoes.
Cara menyiapkan Mashed Potato:
- Rebus/kukus/ panggang kentang hingga empuk. Pisahkan kulit nya..
- Haluskan kentang, saya pake saringan. Tekan2 kentang hingga keluar kentang halus dari saringan. Tampung dengan mangkuk/ wadah..
- Rebus susu, jangan sampai mendidih. Masukkan kentang dan aduk hingga halus dan susu menyerap. Kecilkan api untuk proses ini. Aduk terus hingga kentang memadat/tidak encer. Masukkan mentega, garam, lada. aduk rata..
- Mashed Potato siap disajikan..
The Best Mashed Potatoes Recipes on Yummly Easy Mashed Potatoes, Loaded Mashed Potatoes, Vegan Mashed Potatoes With Roasted Garlic. Let's talk about everything you need to make perfect homemade mashed potatoes! Mashed potatoes are supposed to be creamy and fluffy, not gummy and gluey. A few lumps can be overlooked (some even prefer it), but a bowl of paste-like potatoes just crosses the line.
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat mashed potato yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!