Chicken Katsu. Created in Japan but loved worldwide, chicken katsu is a simple breaded and fried chicken cutlet, served with a sweet katsu sauce. (Here we include instructions for a homemade sauce, but you can. In Hawaii, this dish of crunchy fried chicken cutlets with a tangy sauce often comes as part of a plate lunch with a scoop each of steamed rice and potato salad. You can serve it the same way to.
Chicken Katsu is Japanese fried chicken cutlet with bread crumbs or panko. Chicken katsu is served with a tonkatsu or katsu sauce. This recipe is better than Japanese takeout!
Anda sedang mencari ide resep chicken katsu yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal chicken katsu yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Created in Japan but loved worldwide, chicken katsu is a simple breaded and fried chicken cutlet, served with a sweet katsu sauce. (Here we include instructions for a homemade sauce, but you can. In Hawaii, this dish of crunchy fried chicken cutlets with a tangy sauce often comes as part of a plate lunch with a scoop each of steamed rice and potato salad. You can serve it the same way to.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari chicken katsu, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan chicken katsu enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial.
Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan chicken katsu sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Chicken Katsu memakai 6 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Chicken Katsu:
- Sediakan 250 gram fillet ayam.
- Sediakan 1/4 sdt garam.
- Ambil 1/4 sdt lada bubuk.
- Gunakan 1 butir telur, kocok lepas.
- Ambil 3 sdm terigu.
- Ambil secukupnya tepung panir.
Dredge chicken in flour, dip in eggs and coat with panko in that order. Fry chicken in batches until golden brown on both sides; drain on paper towels. Cut into one inch slices and serve hot with katsu sauce. Pork can be substituted for chicken (tonkatsu).
Cara membuat Chicken Katsu:
- Lumuri ayam dengan garam dan lada bubuk, simpan di kulkas 30mnt.
- Lumuri fillet ayam yang telah dibumbui dengan tepung terigu kemudian celupkan ke telur lalu balur dengan tepung panir sampai rata, bisa langsung di goreng atau simpan di freezer untuk stok lauk.
- Goreng chicken katsu dengan api kecil sedang agar ayam matang merata bagian dalamnya.
Chicken katsu is a Japanese dish that is also known as panko chicken or tori katsu. Think of it as Japanese-style fried chicken. The seasoned chicken is coated with panko breadcrumbs that are so light and crispy when cooked. You get a satisfying crunch and then a taste of moist and juicy chicken. Awesome Chicken Katsu is a crispy breaded chicken breast seasoned and dipped in Panko then lightly fried in oil until the crust becomes a golden brown.
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan chicken katsu yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!