?Mango Sticky Rice?. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" The sticky rice is made in a pot on your stove, so you don't need a rice cooker.
For Thai mango sticky rice, the sticky rice is steamed, mixed with thick coconut cream and sugar, paired with perfectly ripe yellow sweet mango, served with some extra coconut cream on the top to make it even better, and finally often some crispy yellow mung beans are sprinkled on the very top. The main reason I order Thai food is for the mango sticky rice. This is a classic take on the Thai dessert and uses a different method than you would expect for cooking rice.
Sedang mencari ide resep ?mango sticky rice? yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal ?mango sticky rice? yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]; Malay: pulut mangga) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" The sticky rice is made in a pot on your stove, so you don't need a rice cooker.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari ?mango sticky rice?, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan ?mango sticky rice? enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial.
Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan ?mango sticky rice? sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat ?Mango Sticky Rice? memakai 13 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan ?Mango Sticky Rice?:
- Sediakan 1 buah Mangga ?.
- Ambil 200 gr Beras Ketan.
- Ambil 150 ml Santan (1, 5 bungkus kecil santan Kara + air).
- Siapkan 2 lembar Daun pandan.
- Gunakan Secukupnya Himalaya salt.
- Siapkan Bahan Vla :.
- Gunakan 250 ml Santan (2 bungkus kecil santan Kara + air).
- Gunakan 1 sdm Gula Pasir (boleh tambah kalo suka manis).
- Sediakan Sejumput Himalaya salt.
- Ambil 1 sdm Tepung maizena larutkan dengan sedikit air.
- Gunakan 2 lembar Daun pandan.
- Gunakan Taburan :.
- Sediakan Secukupnya biji wijen, sangrai.
Mango sticky rice – The sweet gooey, nutty sticky rice is served with lucious coconut cream and sliced mango. Ripe mangoes are key to creating the best mango sticky rice. Sweetened coconut milk flavors sticky rice, which is then served with fresh mango in this deliciously refreshing take on the traditional Thai treat. This wonderful and authentic-tasting Thai dessert is as good, if not better, than any sweet sticky rice with Mango available in Thai restaurants.
Langkah-langkah membuat ?Mango Sticky Rice?:
- Siapkan semua bahan yang akan digunakan..
- Cuci bersih beras ketan,rendam 1 jam kemudian kukus 1/2 matang.
- Masak santan, garam dan daun pandan hingga mendidih, masukkan ketan, aduk hingga santan meresap. Kukus lagi hingga matang..
- Buat Vla : campur bahan Vla kecuali tepung maizena, aduk rata, masak hingga mendidih. Kentalkan dengan larutan maizena, angkat..
- Dalam tempat saji, taruh ketan, beri potongan mangga, siram dengan vla, taburi biji wijen. Sajikan. Selamat mencoba ???.
Mango Sticky Rice is sweetened sticky rice with fresh mangoes. This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. Sticky rice is commonly served with a sweet or savory topping of lentils or beans. However, the best sticky rice recipe comes with ripe and juicy fresh mangoes. Mango sticky rice is a traditional Thailand dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk, and eaten with a spoon or sometimes the hands.
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan ?Mango Sticky Rice? yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!